Sojaproducten steeds meer in trek

In de supermarkt neemt het aantal sojaproducten steeds meer toe. Als antwoord op de bio-industrie en de plofkip komen er in Nederland meer en meer vegetariërs bij. En dat vraagt om meer aanbod. Daardoor wordt er alles op alles gezet om meer soja te maken. Zoals op deze website te lezen valt zijn er duurzame projecten opgezet in onder meer Brazilië en Argentinië om soja te produceren. Met die ketens is het mogelijk om meer en meer sojaproducten te lanceren.

Fabrikanten doen er alles aan om gewoon vlees zoveel mogelijk na te bootsen, maar dat blijkt niet meer nodig. Veel fabrikanten gaan ook hun eigen weg in en komen met groenteburgers, groentesnchnitzels en groenteballetjes.

Ook voor barbecues en gourmet is er veel te vinden op het gebied van soja. Hieronder enkele producten uit de supermarkten, zoals die vandaag de dag te vinden zijn.

 

Tivall

Tivall vegetarischHet merk Tivall van Albert Heijn maakt allerlei heerlijke sojaproducten. Op deze afbeelding zijn bijvoorbeeld heerlijke wokstukjes terug te zien. Hoewel de basis van deze producten soja is, zit er ook veel groenten doorheen, zoals maïs en spinazie. Die producten maken het mogelijk het stukje voeding stevig en krokant te maken.

Tivall is erin geslaagd om variatie aan te brengen, niet alleen in vorm, maar ook in smaak. Daarmee kunnen feesten zoals Kerst en Pasen ook voor vegetariërs een groot succes zijn. Zij hoeven niet alleen maar groenten en fruit te eten, of zich op de salades te storten, maar kunnen gewoon mee eten met de vleeseters.

Behalve wokgroenten geeft Tivall ook variaties uit op het gebied van gehakt en hamburgers.

 

Vivera

ViveraOok het merk Vivera doet haar uiterste best om te voorzien in een zo breed mogelijk scala aan vegetarische vernspaeringen. Zoals deze hamblokjes, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Soja vormt wederom de basis, maar ook andere voedingsmiddelen zijn gecombineerd in dit product. Vivera is een merk dat steeds weer op zoek gaat naar nieuwe smaken en variaties van vleesvervangende voeding.

De sojabonen komen daarbij goed van pas.

Los van de algemene vervangers, zoals hamburgers en worstjes, heeft Vivera ook Japanse en Chinese gerechten in de aanbieding. Zoals de basis om teriyaki te maken, bijvoorbeeld. Daarmee wordt een heel nieuwe dimensie toegevoegd aan het vegetarische eten.

 

De Vegetarische Slager

Een ander groot succes in de supermarkt is de Vegetarische Slager. De Vegetarische Slager maakt geen gebruik van vlees, maar van sojaproducten en het lukt hem om heel veel producten na te bootsen. Zo gaat de Vegetarische Slager verder dan Vivera en Tivall, door niet alleen met vlees te komen (zoals schnitzels, gehakt, ballen, hamburgers en worstjes), maar door ook met kipkerriesalade en beenhamsalade te komen voor brood.

Wie de Vegetarische Slager eenmaal op zijn bord gehad heeft weet het zeker: de Vegetarische Slager heeft een grote passie voor zijn werk en doet er alles aan om de vegetariër een smaaksensatie van jewelste te bezorgen.

Vegetarische Slager

De opvatting van de Vegetarische Slager is dan ook dat vleesvervangende producten een smaaksensatie moeten opleveren. En niet zomaar een vervangend middel moeten zijn voor vlees. Op de website van de Vegetarische Slager vind je hier meer informatie over.

 

Vegetarische recepten

Tegenwoordig is het voor vegetariërs helemaal niet meer zo moeilijk om recepten te vinden. Het internet staat er vol mee. Hoewel de meeste recepten gebaseerd zijn op soja en groenten, hoef je dus niet meer alleen met tofoe uit de voeten. De soja-industrie beleeft steeds hogere hoogten en dat is te merken in het aanbod vleesvervangers en recepten.